The Dublinensis

2014-02-25
11:10:08

Geologi föreningen drog iväg till Galway

Under helgen var jag och Matilda iväg till Galway med geologi föreningen i Trinity (kallad The Jolly), det blev min första resa till en annnan del av Irland än Dublin och gav mig en chans att se hur resten av Irland såg ut. För det mesta består den av fält och sumpmarker. Huh, what do you know?
Under resan invigde jag inna nya hikingskor som jag köpte när jag kom hit, en upplevelse som kan samanfattas som -ajj, minna fötter, aj, aj, aj plåga! När ska detta ta slut? Aj, aj. Med andra ord en helt normal inviging (för mig) av nya skor. Har en känsla av att det drog ner lite på upplevelsen, speciellt nattlivet eftersom det var en norm att dricka till 4 på morgonen (jag saluterar geologi studenternas alkohol intag här!) vilket jag på långa vägar inte orkade hänga med på (även om jag inte dricker så kan det ända vara kul att följa med). Den tiden jag var uppe med dem var dock väldigt kul, speciellt dryckes spelen. Ett av de roligaste reglerna enligt mig var seven-gecko. Varje gång någon drog en sjua i ett kortspel blev alla tvungna att springa till en väg och hålla tre lämmar mot väggen, den som kom sist fick dricka, detta blev som ni kan tänka er en väldigt rolig scen.
Under helgen var det tänkt att vi skulle besöka en speciell strand där de hade en känd i-granit häll och The cliffs of Moher. Inget av detta blev av. På lördagen var alla för bakfulla/ det blev för sent för att alla försov sig, för att åka bus till graniten men vi gjorde iallafall ett försök och gick till stranden och hittade en granit häll där vi hade en 2 minuters recentation om den. Det bör här nämnas att det blåste kraftigt och regnade under hela promenaden dit vilket lädde till att jag var på väg att få migrän för att minna blodkärl krymte ihop av kylan. Men vi härdade ut! Vi såg grantiten!
Blev dock litte småt förskräckt... De använder ju inte skydds glasögon när de slår loss stenbitar! Det gör de tydligen inte på exkursitioner häller! Så skulle aldrig Nisse Hult göra (och inte vi studenter i Uppsala häller)! Detta lädde till att jag skickade ett halvtförskräkt sms till minna föräldrar med en bedgan om att de tar med sig ett par skyddsglasögon när de kommer och hällsar på mig då jag inte vågar/vill hammra på bergshällar utan ett par.
Sen var det tydligen en ruggby match mellan Irland och England som (nästan) alla ville se så vi begav oss till en pub för mat och sport. Jag frstår mig inte på Irländarnas behov av att se ruggby, men åandra sidan förstår jag ju inte Sveriges fasination med fotboll häller (eller "insert name of country here" fasination av "insert name of sport here")... Är väll bara inte någon sport person helt enkelt.
På söndagen var det tänkt att vi skulle ta en buss till The cliffs of Moher men busstiden ledarna hade kollat upp stämde inte riktigt... Vilket resulterade att vi kom en timme sent till den enda bussen som gick dit för dagen. Ha, fail! Jaja, det ger mig ju en anledning att åka dit igen :) . Istället bestämde vi oss för att besöka Galways akvarium och gå runt i staden lite till. Blev kanske inte så mycket geologi under helgen men det var roligt endå :)
Vädret för lördagen. typiskt Irländskt väder ;P
Vår lilla grupp vid graniten. Hmm... Fick visst vatten på linsen. Inte förvånad!
Bättre väder när vi gick runt i Galway under söndagen :)