The Dublinensis

2014-03-15
23:24:00

Pluggar på och förbereder sig inför fältkurs

Nu var det ganska länge sen jag skrev något här men det blir så när man har fullt upp med annat... Vi har haft Trinitys motsvarighet till sportlov då jag försökte göra sightsing runt om i staden då jag inte hunnit göra så mycket av det tidigare. Var och såg zoot, parker, mussum och havet :) De har fantastiska stränder här, det är första gången jag har sätt en sandstrand där man kan gå och plocka perfekta snäckor av alla det slag! Så går det väll när man kommer från öst Sverige...
Efter lovet var det till en början ganska lungt med studier, iallafall för Matilda och jag, och vi har bara en-två föreläsningar i veckan, vilka kretsar till förberedelser för våra kurskamraters karterings projekt under sommaren, något vi inte behöver göra och därmed inte oroa oss för. Även om de föreläsningarna kanske känns lite överflödiga så tycker åtminstånde jag att de är små intressanta och tar upp användbara saker, även om de inte är så aktuella för mig. Med den kursen fick vi också göra en (om det hade varit bättre väder) trevlig utflyckt. Nu var det inte bra väder. Det blåste och var jätte kallt och vi höll på att förfrysa. Iallafsll de som inte hade med sig vantar... Själv övningen var en ren orijenterings övning, den hade inget med geologi att göra, och det ända nya egentligen var att göra triangulering för att bestämma ens possition. En metod som nästan alltid kom fram till att vi befann oss ute i vattnet (övningen var i Howt, en förort till Dublin som ligger vid havet). På tal om vatten så är havet här grönt och ser (enligt mig) väldigt tropiskt ut... Förmodligen för att jag är van med gråa Östersjön...
Matilda och jag har som sagt var inte så mycket att göra, vi har fått en uppsatts att skriva inför Greklands resan nästa vecka och hur mycket jag än hatar uppsattser så har jag blivit färdig med den. Då återstår bara att tenta plugga... För två tentor som kommer om typ två månader... Där jag redan läst kurs litteraturen... Där de praktiska tentorna bara står för typ 6 poäng av terminens 25... Inte så jätte mycket med andra ord, även om jag är mån om att klara tenterna då jag vill fortsätta få studiebidrag nästa år. Alla andra i klassen har dock förutom detta behovet av att plugga inför 6 tentor (eller liknande till) då de har tentor för kurserna de läste förra terminen också. Jag tycker väldigt synd om dem, de måste ju bli helt slut av allt de måste göra!
Nästa vecka kommer vi åka på en 2 veckors fältkurs till Grekland! Och vet ni vad det betyder? Ingen dator eller internat på två veckor! Om någon vill kontakta mig måste de använda en telefon, ush vad gammaldags ;P Ska dock bli väldigt roligt, måste bara komma över min skräck om att komma försent och missa planet. Är livrädd för att missa plan... Om jag har förståt saken rätt så kommer vi dock att besöka min första vulken (är dock inte hundra på om den är aktiv eller inte...) vilket ska bli väldigt spännande :)
Oh! Höll på att glömma! Snart är det St. Patriksday också! En till stor händelse att berätta mer om sen :D Kan dock avslöja att jag har köpt en groteskt grön peruk inför den gröna dage , som jag börjar misstänka har tagits för mitt riktiga hår... Har haft flera personer som komplimerar mig för mitt hår när jag haft den på mig... Hmmm... Skulle jag passa som grönhårig montro?