The Dublinensis

2014-01-29
00:18:00

Fjärde veckan är nu här, bakom knuten står en förvirrad student som undrar vart tiden tog vägen

Nu är vi inne i tredje veckan av studier här i TCD (Trinity)... Tiden går verkligen snabbt! Vi har samma schema i 6 veckor här till skillnad från Uppsala där det är en ny varje vecka. Vi har en föreläsning(övning på måndagar, en på onsdagar och sen heldag på torsdagar och fredagar. Detta gör att de mesta självständiga pluggande sker i början av veckan. Vi har ganska mycket kurslitteratur totalt sätt men man behöver inte läsa allt, vissa böcker är bara rekommendationer om man vill fördjupa sig i ämnet. Kurserna vi läser nu handlar om strukturgeologi och metamorfa kristallstrukturer. Jag personligen tycker att strukturgeologin är rolig, speciellt när jag får sitta med mina kartor och nyinköpta färgpennor och känna mig som en fyraåring på dagis :) Trotts allt jag aldrig gått på dagis... men det är så jag föreställer mig att de känner sig! Den metamorfa delen är enligt mig inte lika rolig, främst för att vi håller på mycket med thin sections och vi har i bara gjort det mest grundläggande av det i Uppsala, plus att jag hade influensa när vi gjorde det vilket gör att jag känner mig ganska osäker på det... men det ska nog gå ändå.
Lite små tankar om Irland, de har för få övergångsställen. I centrala delarna finns det överallt men där jag bor finns det bara över de stora gatorna och många bilar kör på vägarna där det inte finns några övergångsställen vilket gör mig lite smått nervös. När jag var liten skämtade mina föräldrar ibland om att min skyddsängel måste jobba 48 timmar om dygnet bara för att hålla mig trygg i trafiken (ex. Sprang en gång ut framför en buss för att jag trodde att jag skulle hinna över gatan, varav min mamma ropade på mig att stanna. Jag stannade. Mitt i gatan. Bussen missade mig med nån decimeter. Men jag skulle ju stanna!) men här känns det som att man verkligen behöver en sån som håller en trygg i trafiken! Titta vänster, titta höger, spring! (och hoppas på det bästa). Har också märkt att väldigt många Irländare röker. Är inte hundra på om det bara är för att det finns fler människor här, och därmed fler som kan röka, eller om det faktiskt är flera procentmässigt som röker här... Ett av livets små mysterium antar jag.
För tillfället känns det som de enda "efter studierna aktiviteter" som jag går på är film visningar... På tisdagar visar geologin filmer och går sen ut på pub (var på det första visningen/ puben idag, var jätte trevligt!), på onsdagar och fredagar visar SciFi föreningen filmer. I alla fallen är det bra filmer och utomordentligt trevligt sällskap, vilket leder till väldigt trevliga kvällar, men någon gång vore det kanske roligt att sticka iväg på något annat... Ska dock börja rollspela snart hoppas jag (GM:en håller på att få ihop en grupp till ett scifi rollspel) så då får jag lite annat att gå på. Kommer även också på en utflykt den 7-9 februari med geologin till Galway, vet inte riktigt vad jag ska vänta mig av det men det blir väl bra till slut... Känns som "det blir nog bra tillslut" är ett genomgående tema i detta inlägg... Whewe. Over and out.
 
Utsikten från mitt fönster. Beacouse I can :P
 
Det var ju den där lilla detaljen om att DET HÄR ÄR INTE VINTER!!!!!! Gah! Nej, jag kan inte släppa det!
 
Bild från området där jag bor, dock inte av mitt hus.